SİNCAN İŞ HUKUKU AVUKATI

Sincan İş Hukuku Avukatı hizmetimizle işvereninizle veya işçilerinizle yaşadığınız tüm anlaşmazlıklarda başta Sincan bölgesi olmak üzere tüm Ankara’da İşçi Hakları Avukatı olarak yanınızda yer almaktan memnuniyet duyarız.

İşçilerin istifa etseler bile tazminat alma yolları

➤ İş Hukuku Nedir?

➤ Kanunda Belirtilen En Fazla Çalışma Süresi Ne Kadardır?

Fazla Mesai Ücreti Ne Kadardır?

Yıllık Ücretli İzin Süresi Ne Kadardır?

Kıdem ve İhbar Tazminatı Nedir?

Dava Açılmadan Önce Arabuluculuk Şart mıdır?

İşe İade Davası Nedir?

Geçersiz Sebeple Yapılan Fesih Durumunda İşçi Hakları

İşçi Alacakları Davası

✉ AVUKATA SORU GÖNDER

☎ TELEFONLA BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

İş hukuku, çalışma alanında işçi ve işveren haklarını düzenleyen mevzuatlar bütünüdür. Gerek işçi haklarının korunması gerekse işveren haklarının korunması, iş hukuku kapsamında amaçlanmaktadır. İş hukuku, çalışma faaliyetlerinin yasalar çerçevesinde işleyişi açısından bağlayıcı bir unsurdur. İşverenin işçiye veya işçinin işverene karşı sorumluluklarının olduğu düşünülürse, tarafların bu sorumluluklardan doğan ihtilaflara düşmesi son derece normaldir. Bu anlaşmazlıkların en aza indirilmesi ancak iş hukuku tüzüklerine uygun davranılması ile sağlanabilir.

İŞ HUKUKU AVUKATI NEDİR?

İş hukuku alanında uzmanlaşmış, işçi haklarını savunma konusunda bilgi ve tecrübe sahibi avukatlara iş hukuku avukatı denir. İşverenin işçiye karşı olan sorumluluklarını ve yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda iş hukuku kanunları devreye gireceği için, işçi haklarının savunulması amacı ile Sincan iş hukuku avukatı ihtiyacı doğmuştur.

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki içerisinde bulunduğumuz ekonomik yapı, maddi çıkarları ön planda tutmaktadır. Hal böyle olunca zaman zaman işçi hakları geri planda kalmaktadır. Daha fazla maddi kazanım elde etmek adına işverenler çoğu zaman işçi haklarını yok sayabilir veya görmezden gelebilir. Kimi işveren bunu maddi kazanımlarını artırmak amacı ile bilinçli yapar, bazısı ise işçinin haklarından haberdar değildir. Bu gibi durumlarda işçi haklarının korunması devlet otoritesinin vazifesidir. İşçi haklarının korunması bazı yasalar ile sağlanmıştır fakat çoğu işçi, maalesef, haklarını koruyan kanun maddelerinden haberdar değil. Bu aşamada alanında uzman bir iş hukuku avukatı işçiye yardımcı olabilir.

İŞ HUKUKU AVUKATI’NIN İŞÇİYE SAĞLADIĞI FAYDALAR

İşveren ile işçi arasındaki anlaşmazlıklar çoğu zaman, işçinin maaş ve tazminat taleplerinin yerine getirilmemesinden kaynaklanır. İşçi emeğinin karşılığı olan maaş veya tazminatı alamadığı durumlarda bunu talep etmek en doğal ve yasal hakkıdır. Fakat işçinin maaş veya tazminatı hak etmeyi sağlayacak bazı sorumlulukları, işverene karşı yerine getirmesi ve bunu ispatlaması gerekir. Maaş veya tazminatı doğuracak sebepler iş hukuku yasaları ile açıkça ortaya konulmuştur fakat anlaşmazlıkların asıl sebebi de bu sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğinin tam olarak anlaşılamamasıdır. Sincan İş hukuku avukatı, bu aşamada devreye girer.

İşçinin haklılığını ispatlayacak verilerin toplanması ve sunulması işlemi davanın seyri için çok önemli bir husustur. İş mahkemeleri, işçi tarafından sunulan delillere veya şahit beyanlarına dayanarak karar vermektedir. Mahkemeye sunulacak olan, uzman bir iş hukuku avukatı tarafından toplanmış veriler davanın seyrini büyük ölçüde etkileyecektir. Ayrıca bu verilerin anlaşılır bir şekilde mahkemeye sunulması da çok önemlidir. Anlaşmazlığın henüz başında uzlaşma gerçekleşmesi de mümkündür. Uzlaşma aşamasında işçinin haklarını bilmesi ve bir Sincan iş hukuku avukatından hakları konusunda yardım alması işçiye uzlaşma aşamasında avantaj sağlayacaktır.

SİNCAN İŞÇİ HAKLARI AVUKATI OLARAK UZMAN OLDUĞUMUZ DAVALAR

Kıdem ve ihbar tazminat davaları

İş kasası tazminat davaları

Meslek hastalığı nedeniyle tazminat davaları

İşe iade davaları

Sigortasız çalıştırılan işçi haklarına ilişkin davalar

İş sözleşmesine ilişkin davalar

Maaş ve ücret alacağı davaları

Kullandırılmayan yıllık izin ücreti alacağına ilişkin davalar

Ödenmeyen mesai ücretine ilişkin davalar

Ödenmeyen resmi tatil ve haftalık izin ücreti alacağına ilişkin davalar

Mobbing (işyerinde psikolojik baskı) davaları

Sincan iş hukuku avukatı

SİNCAN’DE İŞ HUKUKU AVUKATI

Sincan milyon nüfusu ve gelişmiş sanayisi ile Türkiye’nin önde gelen ekonomi şehirlerinden biridir. Şehir ekonomisinin gelişmesinde en büyük pay sahibi şüphesiz özel sektör çalışanlarıdır. İşçi haklarının korunmasıyla şehir ekonomisinin daha da büyüyeceğine olan inancımızla, İşçi hakları avukatı olarak İstanbul’da sayısız iş davasında aktif rol üstlendik. Bu süreçte, Sincan şehrine ve aynı şehri paylaştığımız hemşerilerimize karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmenin mutluluğunu yaşadık.

Bu sebeple iş hukuku alanında uzman avukat ekibimiz sizlere de yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaktır. Umarız ki emeklerinizin karşılığını alırsınız veya haksızlığa uğramazsınız, fakat olur da bize ihtiyacınız olursa, aşağıdaki haritadan veya iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.

İŞ HUKUKU NEDİR?

İş hukuku, işçi ve işveren ilişkilerini ve birbirlerine karşı olan hak ve yükümlülüklerini düzenleyen hukuk dalıdır. İş hukuku kendine özgü kurumları ve tekniği ile bağımsız bir hukuk disiplini niteliği taşımaktadır. İş hukukundan doğan uyuşmazlıkları; işe iade davası, kıdem tazminatı davası, ihbar tazminatı davası, ücret alacağı, haklı veya haksız nedenle iş akdinin feshi vb. alanlarında ortaya çıkan anlaşmazlıklar şeklinde belirtebiliriz.

İş sözleşmesinin zayıf konumunda olduğu kabul edilen işçiler, işveren ile aralarında yaşanan uyuşmazlıklarda işçi avukatı olarak tabir ettikleri avukatlardan hukuki destek talebinde bulunmaktadırlar. Halk arasında her ne kadar işçi avukatı olarak ifade edilse de, bu avukatlar yalnızca işçi – işveren arasında gerçekleşen uyuşmazlıklarla ilgilenmezler.

Ayrıca belirtildiği üzere, işçi – işveren arasında vuku bulan süreçlerde hukuki destek veren avukatlar, işçi avukatı olarak ifade edilse de; aslında iş sözleşmesinin işveren tarafını oluşturan kişilerin veya kurumların hukuki süreçlerine destek veren kişiler de iş hukuku konusunda uzman olan avukatlardır.

Yani uygulamada işçi avukatı olarak ifade edilen tanım hatalı ve eksiktir. İşçi avukatı olarak ifade edildiğinde, yalnızca iş sözleşmesinin işçi konumunda bulunan tarafın hukuki süreçlerini takip edebilen avukat şeklinde anlaşılabilmektedir. Oysa iş hukuku konusunda uzman olan avukat, iş sözleşmesinde işveren konumunda bulunan tarafında hukuki süreçlerini takip edebilmektedir.

Bunun dışında “işçi avukatı olarak ifade edilen avukatlar” yalnızca dava süreçlerine değil, taraflar arasındaki sözleşme vb. konularda da hukuki destek vermektedirler. Sonuç olarak toplumda her ne kadar ” işçi avukatı ” terimi kullanılıyor olsa da bu terim ve tanımlama yanlıştır. Zira iş hukuku alanında faaliyet yürüten bir avukat sadece işçi davalarına bakmamakta aynı zamanda işverenlerin de vekilliğini üstlenmektedir. Bu nedenle ” Sincan iş hukuku avukatı ” daha doğru bir terim olacaktır.

Bununla birlikte avukatın sadece belirli bir bölgede yada ilde avukatlık yapma zorunluluğu bulunmamaktadır. Herhangi bir baroya kayıtlı avukat Türkiye’nin tamamında avukatlık faaliyeti yürütebilmektedir. Birçok avukatın kendilerini örneğin ” Sincan İşçi Avukatı , İşçi Avukatı, ” gibi terimlerle adlandırdığı görülmekte olup bu tarz nitelendirme ve sınıflandırmanın hatalı olduğu kanaatindeyiz.

KANUNDA BELİRTİLEN EN FAZLA ÇALIŞMA SÜRESİ NE KADARDIR?

Genel bakımdan günlük çalışma süresi en fazla 11 saat olup haftalık bakımdan 45 saatir. Yer altı maden işlerinde çalışanlar için ise bu saatler yaptıkları işin zorluğundan ötürü daha kısa olup günlük en fazla 7.5 saat haftalık da en fazla 37.5 saattir. Sincan iş hukuku avukatını arayarak dava ve alacaklarınız hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

FAZLA MESAİ ÜCRETİ NE KADARDIR?

Haftalık çalışma süresini aşan ve 45 saate kadar yapılan çalışmalara fazla çalışma adı verilir. İşveren bu sürelerde işçiyi çalıştırırsa ücretini her saat için %25 zamlı öder. İşveren eğer bu saatlerde ücret ödemezse işçiye her saat için 1 saat 15 dakika serbest zaman verir.

Haftalık 45 saati aşan çalışmalar fazla sürelerle çalışma olarak adlandırılır. İşveren bu sürelerde işçiyi çalıştırırsa ücretini her saat için %50 zamlı öder. İşveren eğer bu saatlerde ücret ödemek istemezse işçiye her saat içim 1 saat 30 dakika serbest zaman vermelidir. Sincan iş hukuku avukatını arayarak dava ve alacaklarınız hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

YILLIK ÜCRETLİ İZİN SÜRESİ NE KADARDIR?

Deneme süresi dahil olmak üzere en az 1 yıl çalışmış kişiler yıllık izine hak kazanırlar. 1-5 yıl kıdeme sahip işçinin yıllık izni 14 gün, 5-15 yıl kıdeme sahip işçinin izni 20 gün ve 15 yıldan fazla kıdeme sahip işçinin yıllık izni ise 26 gündür. Maden işçilerinde bu sürelere 4 gün eklenir. Basın çalışanları ise Basın İş Kanununda düzenlenmiş olup bu sürelerden farklıdır. İşveren yıllık izin ücretlerini işçiye yaptırmayıp bunun karşılığında işçiye fazladan ücret veremez. Ama işçinin iş akdi sona erdiği zaman hala kullanmadığı yıllık izni varsa bu günler işçiye ücret olarak verilir.

KIDEM VE İHBAR TAZMİNATI NEDİR?

Belirsiz süreli iş sözleşmesinin feshinden önce diğer tarafa bildirilmesi gerekir. Bu süre işçinin kıdemi 6 aydan azsa 2 hafta, 6 ay-1.5 yıl arasında 4 hafta, 1.5 yıl- 3 yıl arasında 6 hafta ve 3 yıldan fazla ise de 8 haftadır. İşveren ihbar süreleri içinde işçiye günde en az 2 saat olmak üzere iş arama izni vermek zorundadır. İşçi bu iş arama izinlerini toplu olarak kullanabilir. Eğer işveren bu sürelere uymadan işçiyi çıkartmak isterse işçiye ihbar sürelerinin ücreti tutarında ihbar tazminatı ödemek zorundadır. İşçinin veya işverenin haklı nedenle feshi halinde bu sürelere uyulmasına gerek yoktur. Sincan iş hukuku avukatını arayarak dava ve alacaklarınız hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

İŞE İADE DAVASI

İş hukuku daha çok işveren karşısında güçsüz olan işçiyi koruma odaklıdır. Bu sebeple de bazı şartların sağlanması halinde işverenin işçiyi keyfi olarak çıkartması engellenmiştir. Bu şartlar şöyledir:

  • 30 veya daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde
  • En az 6 aylık kıdemi olan belirsiz süreli sözleşmesi olan işçi

Bu şartları sağlayıp da işveren tarafından işten çıkarılan işçi işverene karşı işe iade davası açabilir.

İŞÇİNİN HAKLI FESİH HALLERİ NELERDİR?

  • Ücretinin SGK’ya eksik bildirilmesi sebebiyle, işten ayrılan işçi kıdem tazminatına hak kazanır.
  • Fazla mesaisi ödenmemesi sebebiyle işten ayrılan işçi kıdem tazminatına hak kazanır.
  • Zorunlu askerlik nedeniyle işinden ayrılan çalışanlar kıdem tazminatına hak kazanır.
  • Emeklilik için gerekli süreyi ve prim ödeme gün sayısını dolduran çalışanlar, kendi isteği ile işten ayrılırsalar dahi kıdem tazminatı alabileceklerdir.
  • Evlilik tarihinden itibaren bir yıl içinde evlilik sebebiyle işinden ayrılan kadınlar, kıdem tazminatına hak kazanır.
  • Çalışanın ölümü üzerine sözleşmenin sona ermesi halinde, vefat eden işçinin kıdem tazminatı hakkı vardır.
  • İşyerinde cinsel tacize uğrayan işçinin durumu işverene bildirmesine rağmen gerekli önlemler alınmazsa, bunun üzerine iş sözleşmesini fesheden işçi kıdem tazminatına hak kazanır.
  • …daha bir çok nedenle haklı fesih nedeniniz olabilir ve kıdem tazminat hakkınızı alabilirsiniz. Bu konularda Sincan iş hukuku avukatından profesyonel bir yardım almaktan kaçınmayın.

DAVA AÇILMADAN ÖNCE ARABULUCULUK ŞART MIDIR?

Kanun koyucu mahkemelerin iş yükünü azaltmak ve zaten uzun süren davaların sürelerini kısaltabilmek adına bazı hukuki sorunların dava açılmadan önce arabulucuda görüşülmesinde karar kılmıştır. Bu sebeple de İş Mahkemeleri Kanunu madde 3/1’e göre “Kanuna, bireysel veya toplu iş sözleşmesine dayanan işçi veya işveren alacağı ve tazminatı ile işe iade talebiyle açılan davalarda, arabulucuya başvurulmuş olması dava şartıdır. Sincan iş hukuku avukatını arayarak arabuluculuk süreci ve alacaklarınız hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

İŞE İADE DAVASI NEDİR?

İş sözleşmesi feshedilen işçi, fesih bildiriminde sebep gösterilmediği veya gösterilen sebebin geçerli bir sebep olmadığı iddiası ile fesih bildiriminin tebliği tarihinden itibaren 1 ay içinde işe iade talebiyle arabulucuya başvurmak zorundadır. Arabuluculuk aşamasında anlaşılamaması halinde arabuluculuk son tutanağının düzenlendiği tarihten itibaren 2 hafta içinde iş mahkemesinde dava açılabilir. Eğer arabulucuya başvurmaksızın doğrudan dava açılırsa dava usulden reddedilir ve ret kararı taraflara resen tebliği edilir. Bu tebliğden itibaren iki hafta içinde arabulucuya başvurulabilir. Sincan iş hukuku avukatını arayarak dava ve alacaklarınız hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Feshin geçerli bir sebebe dayandığını ispat yükümlülüğü işverene aittir. Burada işçi tanık olarak beraber çalıştığı iş arkadaşlarını gösterebilir. Mahkeme iş davalarında bu tarz tanıkların ifadelerine dikkat etmekte ve bu sayede davanın seyri değişebilmektedir.

GEÇERSİZ SEBEPLE YAPILAN FESİH DURUMUNDA İŞÇİ HAKLARI

İşçi kesinleşen mahkeme veya özel hakem kararının tebliğinden itibaren 10 iş günü içinde işe başlamak için işverene başvuruda bulunmak zorundadır. İşçi bu süre içinde başvuruda bulunmaz ise, işverence yapılmış olan fesih geçerli bir fesih sayılır ve işveren sadece bunun hukuki sonuçları ile sorumlu olur.

İşverence geçerli sebep gösterilmediği veya gösterilen sebebin geçerli olmadığı mahkemece veya özel hakem tarafından tespit edilerek feshin geçersizliğine karar verildiğinde işveren işçiyi 1 ay içinde işe başlatmak zorundadır. İşçiyi başvurusu üzerine işveren bir ay içinde işe başlatmazsa işçiye en az 4 aylık ve en çok 8 aylık ücreti tutarında tazminat ödemekle yükümlüdür.

Kararın kesinleşmesine kadar çalıştırılmadığı süre için işçiye en çok 4 aya kadar doğmuş bulunan ücret ve hakları ödenir.

İŞÇİ ALACAKLARI DAVASI

İşçi İş Mahkemesinde açacağı dava ile iş sözleşmesinin sonlanması ile birlikte işverenden alamadığı ücretleri isteyebilir. İşçi bu dava ile kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, fazla mesai ücreti, yıllık izin ücreti, ulusal bayram genel tatil ücreti, ücret alacağı gibi bazı alacaklarını isteyebilir. Ayrıca işçi alamadığı ücretlerden dolayı haklı nedenle fesih yoluna gidebilir. Sincan iş hukuku avukatını arayarak dava ve alacaklarınız hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

EN İYİ İŞÇİ AVUKATI

Türk Hukuk Sisteminde avukatlar arasında en iyi işçi avukatının kim olduğunun ölçülebilmesine imkan verebilecek herhangi bir ölçüm yöntemi veya standardı mevcut değildir. Belirli bir alanda en iyi olduğunu iddia eden meslektaşlarımız, meslek etik kurallarımıza aykırı bir şekilde yanıltıcı beyanlar vermektedirler. Ancak “en iyi işçi avukatı” terimine ilişkin bir tanım yapmamız gerekecek olursa: İş hukukuna ilişkin mevzuat hükümlerini ve emsal nitelikte yargı kararlarını sıkı bir şekilde takip eden ve bu alanda sahip olduğu bilgileri ile deneyimini müvekkilinin adalet arayışında bir araç olarak, başarılı bir şekilde kullanabilen kişidir denilebilir.

Sincan İş Hukuku Avukatı’na Sorularınızı Bekliyoruz

SİNCAN İŞ HUKUKU AVUKATI İLETİŞİM 

Sincan bölgesinde İş Hukuku Avukatı hizmeti almak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. İşçi Hakları Avukatı hizmeti almak için ve detaylı bilgiye ulaşmak için bizlere 05074330000 telefonundan ulaşabilirsiniz.

Sincan İş Hukuku Avukatı fiyatı, Sincan İş Hukuku Avukatı fiyatları, Sincan İş Hukuku Avukatı uygun, Sincan İş Hukuku Avukatı fiyatları 2024, Sincan İş Hukuku Avukatı 2024 fiyatları, İş Hakları Avukatı Sincan fiyatları, Sincan İş Hukuku Avukatıİş Hakları Avukatı Sincan, İş Davası Avukatı al, İş Hukuku Avukatı fiyat, İş Hukuku Avukatı Sincan hizmet, İş Hukuku Avukatı uygun

İşçi hakları avukatı olarak tecrübeli ve uzman avukat kadromuzla müvekkillerimize Sincan iş hukuku avukatı olarak her türlü konuda işçi ve işveren arasındaki uyuşmazlıkları en hızlı şekilde sonuçlandırmak, müvekkillerin menfaatlerini korumak bizim önceliğimizdir. Hukuk büromuzda aynı zamanda arabulucu olan tecrübeli iş hukuku avukatlarımız, iş hukuku uyuşmazlıklarında dava şartı olan arabuluculuk hizmeti vermekte, arabuluculuğun sonuçsuz kaldığı noktada dava yoluna gidip iş ve dava takibi yapmaktadır.

Sincan İş hukuku avukatı olarak vermiş olduğumuz hizmetleri sıralayacak olursak;

Her bir dava farklı koşullar, yasal düzenlemeler ve belirli prosedürlerle ilgili olabilir. İş hukuku alanında, söz konusu taleplerin haklılığı, kanıtlanabilirliği ve yasal dayanakları incelenerek mahkemeye taşınır. Her bir durum, olayın özelliklerine ve yerel yasalara göre farklılık gösterir. Bu konuda alanında uzman bir  Sincan iş hukuku avukatından yardım almanız faydalı olacaktır.

İşçi Hakları ve İşveren Hakları konusunda Hukuk Büromuza Ulaşabilirsiniz. Sincan’de faaliyet gösteren Hukuk Bürosu alanında uzman kadrosu ile iş hukuku ve işçi hakları ile ilgili tüm uyuşmazlık konularında işçi ve işveren arasında arabuluculuk ve danışmanlık yapmaktadır.

Visited 11 times, 1 visit(s) today

Henüz yorum yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir